Sygeplejevidenskab.dk

Annonce

Mandlige superhelte i sygeplejen: Portræt af Mohamad Abo-Houssain

Af Ben Farid Røjgaard Nielsen, sygeplejerske, cand.cur., lektor ved Københavns Professionshøjskole.

Mohamad Abo-Houssain, en dedikeret og engageret sygeplejerske uddannet i 2022, der har gjort en markant forskel i samfundet, og har vist et imponerende engagement og en passion for sygepleje. Mohamad arbejder hårdt på Bispebjerg Hospital som sygeplejerske, hvor han dagligt gør en forskel i patienters liv.
Udover sit arbejde som sygeplejerske er Mohamad også forperson for Mino Danmark. Organisationen har til formål at styrke minoritetsetniske danskeres muligheder, stemmer og deres samfundsdeltagelse. Dette viser Mohamads brede engagement i samfundsforhold.
Mohamad markerer sig i debatten om at være mand med en minoritetsetnisk baggrund.
Han formår at skabe nuancer og dybde i diskussionerne om diversitet og repræsentation inden for sundhedssektoren.
Mohamad fortæller, at hans motivation for at blive sygeplejerske bl.a. stammer fra hans forældres flugt fra de palæstinensiske flygtningelejre i Libanon og hans oplevelser af, hvor svært mennesker kan have det.
Hans ønske om at gøre en forskel for andre i svære situationer er drevet af en dyb empati og forståelse for menneskelig lidelse. Hans far har desuden altid understreget vigtigheden af, at Mohamad tager en uddannelse, der kan anvendes globalt, hvilket er en vigtig overvejelse i lyset af at Mohamad selv har været flygtning.
Selvom Mohamad kun er 25 år gammel, er han allerede en inspirationskilde for mange. Hans dedikation til sygepleje og samfundsengagement gør ham til en vaskeægte mandlig superhelt, der skaber positive forandringer i verden omkring ham.
Kilde: www.pluralisterne.dk. Mohamads Mail: Mohamad.abo-houssain@regionh.dk