Sygeplejevidenskab.dk

Annonce

Podcasts

Listen her, er podcasts som især er målrettet sygeplejestudiet, eller som er anbefalet af professionshøjskolerne.
Du kan med fordel også tjekke de øvrige podcast under fanen Podcast/app/web.
Har du en podcast som bør komme på listen, så send en mail til maj@sygeplejevidenskab.dk

Politiken

Podcast: Kan man blive syg af hjertesorg?

Freja Bøgh Lassen forladt af sin kæreste. Hendes hjerte var blevet knust, og sådan føltes det også fysisk. Mens Freja gik rundt med alle de følelser, begyndte nogle spørgsmål at melde sig: Hvorfor kunne hun ikke tænke, hvorfor kunne hun ikke kende sig selv. Hvorfor havde hun det sådan. Så mens alt andet var kaos, satte hun sig for at finde nogle svar på hvad det er, der sker med os, når vi bliver ramt af hjertesorg. Sygeplejeprofessor Selina Kikkenborg Berg er ekspert i hjertesorg og bliver spurgt til råds.
Socialt Indblik

Podcastserie: Dobbelt ramt

I podcastserien fortæller unge og forældre til unge om at være ramt af en dobbeltdiagnose. Det vil sige at være ramt af en psykiatrisk lidelse og et misbrug af enten alkohol, stoffer eller en blanding. Christina fortæller i fem kapitler sin historie. Om at føle sig anderledes, om en omverden der ikke så hendes behov for hjælp, og om at blive afvist i systemet trods tydelig mistrivsel, psykiske problemer og et livstruende stofmisbrug. Men også om, hvad der kan ske, når man bliver mødt som et menneske og får den rette hjælp.

Co-PI

Podcast: Hvorfor er vi så elendige til at implementere?

Center For Offentlig-Privat Innovation (CO-PI) står bag podcasten. Vi er rigtig gode til at udvikle – men virkelig dårlige til at implementere. Hvorfor? Hvad mener vi egentlig, når vi taler om implementering – og hvornår er vi færdige? Det får du svar på i den nyeste episode af INNOVATØRER, som handler om de innovatører, der skaber nye og bedre løsninger i den offentlige sektor. I episoden er der besøg af Søren Obed Madsen, som er implementeringsforsker og forfatter til bogen ‘Implementering – mellem snak og handling’. Artiklen med Søren Obed Madsen, som der henviser til i episoden, kan du finde lige her: Vi er gode til at udvikle – men virkelig dårlige til at implenentere. Hvorfor?

PsykInfo

Podcastserie: Lad os tale om psykisk sygdom

I episode 64 handler det om mandlig mistrivsel med psykolog og forskningsleder på Rigshospitalet Svend Aage Madsen. Alt for mange mænd har næsten ingen at tale fortroligt med. Mænd reagerer meget anderledes på kriser i livet end kvinder gør. I dette afsnit bliver der talt om de mange forskelle, der viser sig hos henholdsvis mænd og kvinder, når livet gør ondt.

DR Lyd

Podcastserie: Ramt af kærlighed: Kærlighed på hovedet

Maise har elsket sin far længere end noget andet levende menneske. Men hun véd, at det ikke varer ved, og at noget allerede er væk. For sådan er det med demens. “Nogle gange lader jeg som om jeg har ondt i knæet. Så smører han det ind i Voltaren, og det føles som den omsorg, jeg fik, da jeg var barn.” Den følelse kender skuespiller Iben Hjejle, og de to taler om, hvordan man bevarer kærligheden til den, der er ved at forsvinde.
Vært: Maise Njor. Gæst: skuespiller Iben Hjejle, datter af en far, der havde demens. 

Radio4

Podcastserie: Fixerummet

I Fixerummet inviterer Pelle Hvenegaard de brugere ind til en snak om deres liv og drømme. Hvem er de, hvor kommer de fra og hvad er livet set fra deres perspektiv? Pelle finder ud af, at der er mange veje til en nål i armen eller til kokain i crack-piben. For flere er det en negativ social arv eller en kummerlig barndom uden kærlighed og tryghed, der har tegnet retningen. Fx et tidligere bandemedlem og en ptsd-ramt, der fortæller, at han er tidligere lejesoldat og en ensom fuldtidsarbejdende håndværker, hvis brors selvmord sendte ham i armene på de hårde stoffer. Alle fortæller de om et råt miljø, hvor alle stjæler fra alle, og hvor nære relationer har trange kår.

DR Lyd

Podcastserie: Episode: Verdens største fond

Hvilken historie har verdens største fond? Hvordan fungerer en fond? Hvor kommer alle pengene fra? Hvem uddeler dem? Hvad går pengene til? Hvilken vision ligger bag verdens største fond? Hvad skal verdens største computer bruges til? Hvad er de vigtigste områder at støtte i fremtiden?
Vært: Peter Lund Madsen. Gæst: Mads Krogsgaard Thomsen

Region Midt

Podcast: Delirium -når hjernen går sin egen vej

Første afsnit om livet på og efter intensiv omhandler delirium hvor både patient og pårørende deler deres oplevelser. 

Viden på Tværs

Podcast: Det gode samarbejde med pårørende i ældreplejen

Pårørendesamarbejde er en vigtig faglig opgave i ældreplejen.
Når samarbejdet fungerer godt, er det med til at sikre tryghed og ro for beboere og deres nærmeste. Omvendt kan et dårligt fungerende samarbejde føre til frustrationer og konflikter.
Derfor er det vigtigt at stille skarpt på, hvad der skal til for, at samarbejdet fungerer. Lyt med på podcastepisoden fra Vold som Udtryksform, hvor du får indsigt i pårørendeperspektivet, når Claus og Frank fortæller om det gode samarbejde med personalet på de plejehjem, hvor deres nærtstående bor.

UCL

Podcasserie: Praksisnærhed i Sygeplejerskeuddannelsen

At bygge bro mellem teori og praksis.
Klinisk vejleder Tina Mejlgaard og underviser Margit Lund-Cramer taler om hvordan man bedst får dannet relation til sin kliniske vejleder. Hvad gør jeg, når jeg ikke synes, jeg kan huske teorierne? Hvordan får jeg dem omsat til praksis i mit kliniske forløb? Der bliver ligeledes vist konkrete forslag til, hvordan man kan anvende model for klinisk beslutningstagen og klinisk lederskab i den kliniske praksis.

Billede21
DR Lyd

Podcast: Det endelige opgør med psykologerne

Svend Brinkmann har inviteret psykologforeningen og forkvinde Dea Seidenfaden i studie for at spørge om hun kan forsvare, hvorfor psykologerne har fået så meget indflydelse på vores liv. Psykologerne er her, der og alle vegne, de er svaret på livets besværligheder, men skal vi alle sammen bare gå til psykolog?

Billede21
DR Lyd

Podcast: Sundhedsministeren

Hvad er planen? Hvad er ideen med et samfund, hvor menneskene bliver mere og oftere psykisk syge?
Det spørger Svend Brinkmann sundhedsminister Magnus Heunicke om. 

KP's Podcastserie

Podcast: Forskning er ikke glasur - det er nødvendigt for sygeplejen

Podcast i 2 dele med forskningschef og professor i sygepleje Bibi Hølge-Hazelton der til daglig er professor i sygepleje og forskningsleder på Sjællands Universitetshospital i Roskilde. 
Podcast 1 har primært fokus på Bibis virke som professor. Her har de sygeplejestuderende lavet spørgsmål, som Bibi efter bedste evne svarer på.
Podcast 2 har fokus på Bibis forskning om,  hvorfor forskning i sygepleje er helt afgørende for at udvikle faget og  for sygeplejerskerne – og især for patienterne. Lyt også til “livet som professor i sygepleje” af professor Connie Bertelsen

weekendavisen
Weekendavisen

Podcast: Gør sundhedssystemet raske mennesker syge? -24 spørgsmål til professoren

Tusindvis af danske kræftpatienter bliver diagnosticeret uden grund, og flere nationale screeningsprogrammer er unødvendige. 
Hør praktiserende læge og sundhedsforsker John Brandt Brodersen udlægge et sundhedsvæsen, der spilder 40 procent af sine ressourcer, og en sundhedskultur, der gør raske mennesker til patienter. 

weekendavisen
Weekendavisen

Podcast: Hormoner som forskningsmæssig kampplads -24 spørgsmål til professoren

Forskning i kvinders hormoner handler ikke bare om viden, men om ideologi. For er PMS patriarkatets påfund eller et psykiatrisk syndrom? Og hvordan skal vi forholde os til overgangsalder? 
Psykiater Vibe Gedsø Frøkjær forklarer, hvordan hormonsvingninger påvirker hjernen fra teenageraseri til demens, og hvad man kan gøre ved det.

1.83.0-F2OOL4D7QNVKJIY7QE7TMOZMYI.0.2-3
Rådet For Sykepleieetikk

Podcast: Prioriteringer i sykepleien

Norske Siri Tønnesen har forsket i prioriteringer i sygepleje. I denne episoden taler hun med professor i sygepleje Berit Støre Brinchmann, om det at foretage prioriteringer i sygeplejen og de etiske vurderinger af prioriteringerne.

KP

Podcast & Faglig artikel: Intramuskulære injektionsteknikker

Intramuskulære injektionsteknikker har ændret sig i de senere år. Forskning har medført nye anbefalinger for injektionsteknikker og injektionssteder. Derfor er der brug for en opdatering på baggrund af ny teknologi og evidens.
Sygviden har derfor inviteret Trine S Madsen og Eva Toth i studiet. Vært er Ben Farid Røjgaard Nielsen og hans to gæsteværter sygeplejestuderende Mille Steffesen og Louise B Nielsen. Lyt eller  Læs artiklen

UCL

Podcastserie: KITLEN KALDER

4 sygeplejestuderende udforsker vejen og kaldet til kitlen indenfor sygeplejen. Tanker, refleksioner, erfaringer samt tips og tricks til hvordan du kan gøre studielivet lettere. Her får du lyd på fremtidige sygeplejersker, som blandt andet sætter ord på svære teorier og på mange af de ting, man kan støde på som sygeplejestuderende som tror på at man godt kan lære sin teori, uden altid at skulle læse sig til det og bruge hele sin fritid på det. For hvordan jonglerer man egentligt med studielivet og sin fritid? Og hvordan kommer du lettere igennem studietiden? 

VIA

Podcastserie: SYGEPLEJESTUDERENDE TALER

Sygeplejestuderende fortæller om livet som studerende i et meget omdiskuteret fag, hvor man for alvor sættes på prøve i alle aspekter. Lyt med og få indsigt i noget af det, der har betydning for de studerendes trivsel i deres studieliv og hør fortællinger fra en hverdag, hvor de ofte konfronteres med deres valg af karriere, studie og livsstil. Fx PANIK KLINIK, at være mand i sygeplejen eller at studere som ordblind eller tidligere psykisk syg.

UCN

Podcastserie: SYGEPLEJENS FODSPOR

Sygeplejeteori i ørerne! Podcastserie udgivet af UCN Sygeplejerskeuddannelsen. Hvilke podcasts vil studerende lytte til, hvis de selv kunne bestemme?  På den baggrund er der produceret otte podcastepisoder, som handler om sygeplejens historie, Fundamentals of Care og seks væsentlige sygeplejeteoretikere. Gode til eksamensforberedelse!

KP

Podcastserie: SYG VIDEN

Podcastserie udgivet af KP Sygeplejerskeuddannelsen. Her bliver forskere inviteret i studiet for at fortælle om deres forskning og betydning for klinisk praksis. Hør blandt andet om hjerterehabilitering, LGBT+, Kostvejledning, socialsygeplejersker, åreforkalkning i benene, stofmisbrugere, faldforebyggelse, børn, teknologi og morgenmadsklubben og meget mere.

Fårking kronisk
Samfund og Kultur

Podcastserie: FÅRKING KRONISK

I podcastSERIEN FÅRKING KRONISK vil vært Mette Aas, sammen med den ugentlige gæst, snakke om hvordan det egentlig er at være ung og kronisk syg. De snakker om hospitalsindlæggelser, lykkelig kærlighed og alt derimellem.

Under radaren
DR LYD

Podcastserie: Piller fra helvede

I Ribe sidder 5 drenge, og om lidt tager de en pille, der kommer til at ændre deres liv. Pillen ser uskyldig ud – faktisk kan du lovligt hente den på apoteket med den rigtige recept i hånden. Men i de forkerte hænder, er den dødsensfarlig.
Podcastserie i 3 dele “En eksplosion i hjernen” “Det første dødsfald” “Det sidste skub”

I min lomme ligger en sten
DR LYD

Podcastserie: I min lomme ligger en sten

Da Line var seks år, døde hendes lillesøster. Med ét stod Line med en sorg og et savn, der har boet i hende lige siden. Men hvad kan hun overhovedet huske fra dengang? Og er det egentlig okay at blive ked af noget i dag, der skete for så lang tid siden?
I podcastserien i 4 dele, undersøger Line Kirsten Nikolajsen, hvad der egentlig skete, da hendes lillesøster Laura døde, og hvad det har betydet for hendes liv, at sorgen flyttede ind i hendes familie for 22 år siden.

Scroll to Top
Størrelsesguide/Måleskema
Alle mål er angivet i cm.
Dame t-shirt
S
M
L
XL
Brystvidde
86
92
100
108
Taljevidde
69
74
80
86
Hoftevidde
95
100
106
112
Herre t-shirt
S
M
L
XL
Brystvidde
90
96
104
112
Skjorter
37/38
39/40
41/42
43/44
Livvidde
80
85
91
97