Sygeplejevidenskab.dk

Annonce

Redaktionen

Sygeplejevidenskab.dk er etableret og drevet af sygeplejefaglig chefredaktør Maj Siercke i samarbejde med freelance journalister.  

Maj Siercke er uddannet sygeplejerske, master i sundhedspædagogik, cand.mag. i læring og forandringsprocesser og ph.d. i kardiovaskulær rehabilitering og har senest været ansat i den nedlagte stilling som fagredaktør på fagbladet Sygeplejersken/Fag & Forskning.
Sidder i bestyrelsen i Dansk Selskab for Sygeplejeforskning: sygeplejeforskning.dk

Har i de første 12 år af sin karriere været sygeplejerske på medicinsk/kardiologisk afdeling, som klinisk sygeplejespecialist, klinisk vejleder og leder af hjerterehabiliteringen på Herlev Hospital. Herefter 12 år som lektor på sygeplejerskeuddannelsen i KP-Hillerød hvor hun blandt andet stod for etablering af avanceret simulationsundervisning og undervisning inden for akut sygepleje og hjertekarsygdomme.    Ph.d.-kandidat i 2017-2021 på Karkirurgisk Afdeling, Rigshospitalet/Københavns Universitet, Institut for Klinisk Medicin, med efterfølgende post.doc. stilling i Hjertecenteret og Forskningsenheden IMPACT. Under pandemien i foråret 2020 arbejdede Maj som sygeplejerske på Intermediært Covid-19 afsnit, Rigshospitalet og som timelønnet på Infektionsmedicinsk afd.  

Maj Siercke har medvirket i kampagnefilm for Sundhedsstyrelsen ”Tak fordi du holder fast” under pandemien Kampagne SST,  podcast serien SYG viden, og er forfatter og redaktør på flere artikler og til bøgerne Sundhedsteknologi i praksis, samt kapitel 14 (Karkirurgi) i bogen Kirurgiske sygdomme og evidensbaseret sygepleje. Maj holder jævnligt foredrag om ph.d.-projektet The CIPIC Rehab Study. 

Læs presseomtale om Sygeplejevidenskab.dk 

Tidligere Sygeplejersken-redaktør åbner nyt sygeplejemedie – sundhedsmonitor.dk

Ny-vidensportal-for-sygeplejersker -sundhedspolitisktidsskrift.dk