Sygeplejevidenskab.dk

Annonce

Lene Berring er udnævnt til professor i klinisk sygepleje inden for psykiatrien 

Cand.cur. og ph.d., Lene Lauge Berring, er per 1. april udnævnt til professor i klinisk sygepleje ved Syddansk Universitet (SDU). Hun tiltræder samtidig som docent ved Professionshøjskolen Absalon og chefsygeplejerske samt leder af forskningsenheden i Psykiatrien i Region Sjælland.
I et opslag på LinkedIn fra Sundhedsfakultetet på SDU fremgår det, at den tredobbelte tiltrædelse understreger de tre institutioners fælles engagement i at forbedre den akademiske og praktiske udvikling inden for psykiatrisk sygepleje og forskning i Danmark. Lene Lauge Berring har flere årtiers erfaring inden for forskning, ledelse, organisation og uddannelse.

Lene Lauge Berrings beskriver selv på SDU´s hjemmeside sit forskningsområde som “Min nuværende forskning retter sig mod organisatoriske og brugerdeltagende  strategier til at fremme recovery og hjælpe mennesker til at mestre psykisk smerte. Herunder er fokusområderne forebyggelse af vold og tvang i psykiatrien igennem styrkende plejeinterventioner så som deeskalering og Safewards. Igennem kvalitative og brugerdeltagende forskningsmetoder undersøger vi hvordan praksisnære principper kan influere dagligdagen på psykiatriske afdelinger og skabe miljøer der er tvangs-og voldsforebyggende.”