Sygeplejevidenskab.dk

Annonce

Når børn skal have taget en blodprøve

Aarhus Universitetshospital

Videoer til børn om blodprøver afmonterer skrækken for stikket 

Nåleskræk, synet af blod og tanken om smerte får nogle børn til at bekymre sig og føle angst, når de skal have taget en blodprøve. To videoer til børn forsøger af afmontere skrækken for blodprøver. 

Når børn skal have taget en blodprøve, kan de have mange tanker og bekymringer. Derfor har Aarhus Universitetshospital produceret to videoer, som forklarer, hvad der konkret sker ved en blodprøvetagning og besvarer spørgsmålene: Vil det gøre ondt? Hvorfor skal jeg egentlig have lavet en blodprøve? 

Den ene film følger, drengen Mads, fra han tager hjemmefra med Emla-plaster på armen, til han sidder i stolen på hospitalet og får taget blodprøve. I den anden film, får man en forklaring i børnehøjde på, hvad blodet består af, hvad blodets funktion er og hvad man kan se i en blodprøve. Målgruppen er børn i alderen 5- 12 år og deres forældre. 

Se videoerne her:  

https://www.auh.dk/afdelinger/born-og-unge/born-og-blodprover/