Sygeplejevidenskab.dk

Annonce

Ny ’ulighedsprofessor’ i spidsen for nyt center på Nykøbing F. Sygehus

Foto: Region Sjælland

Professor Merete Labriola  skal lede det nye Center for Sundhedsforskning, der vil beskæftige sig med den sociale ulighed i folks sundhed.

Nykøbing F. Sygehus vil tage kampen op mod de store forskelle i befolkningens sundhedstilstand, og Merete Labriola skal stå i spidsen for arbejdet. Hun er oprindelig uddannet ergoterapeut, hvorefter hun blev Master of Public Health fra Københavns Universitet, hvor hun også tog sin Ph.d. i folkesundhedsvidenskab i 2006. Det er også ved Institut for Folkesundhedsvidenskab på Københavns Universitet, at hendes professorat er forankret.
Noget af det første Merete Labriola tager fat på er at undersøge børn og unges trivsel.

Det er så vigtigt, at de har det godt. Hvis man hjælper dem, så øges sandsynligheden for, at de også får et godt og sundt voksenliv. Og det er godt for hele samfundet“, siger Merete Labriola i en pressemeddelelse fra Region Sjælland. 

Center for Sundhedsforskning er en videreudvikling af Center for Epidemiologisk Forskning, som i de sidste seks år har koncentreret sig om at undersøge folkesundheden på Lolland og Falster. Det nye center står på skuldrene af den viden og de kompetencer, som det gamle center har fremskaffet.

Merete Labriola og det nye forskningscenter vil derfor helt naturligt også have adgang til de store mængder data fra Lolland-Falster Undersøgelsen (LOFUS), hvor der er svar og prøver fra næsten 19.000 borgere fra Lolland og Falster. 

Merete Labriolas cv omfatter ansættelser på Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø, Det Nationale Forskningscenter for Velfærd, Arbejdsmedicinsk Klinik ved Regionshospitalet i Herning og Aarhus Universitet.