Sygeplejevidenskab.dk

Annonce

Ny professor vil sikre bedre forløb for multisyge patienter

Foto: Sjælland Universitetshospital

Connie Berthelsen er per 1. januar tiltrådt som ny professor ved Syddansk Universitet. Hun er forskningsleder på Medicinsk Afdeling i Køge, hvor hun gennem forskningsprojektet Bridging Safe Elderly Care arbejder for bedre forløb for multisyge. Hun har især fokus på overgangen mellem hospital og eget hjem og er optaget af at nedbringe indlæggelser, som skyldes væskemangel, urinvejsinfektioner, forstoppelse og lungebetændelse. Hvis disse sygdomme bliver diagnosticeret i tide, kan de ældre multisyge patienter undgå at blive indlagt. Det handler bl.a. om at styrke dokumentation og kommunikation.

Connie Berthelsen, vil styrke dokumentation og kommunikation, så ældre multisyge patienter kan få pleje i eget hjem og undgå at blive indlagt på hospitalet.

Bridging Safe Elderly Care er finansieret af EU’s Interreg-program for Øresund-Kattegat-Skagerrak (ØKS), hvor Connie Berthelsen sammen med lektor Gitte Bunkenborg fra Holbæk Sygehus vil gennemføre projektet over tre år.

Connie Berthelsen’s tiltrædelsesforelæsning som professor bliver afholdt d. 9. februar 2024 kl. 14-16 i Auditoriet på Sjællands Universitetshospital, Køge.

Connie Berthelsen er iøvrigt medlem af Sygeplejevidenskab.dk´s videnskabelige panel.