Sygeplejevidenskab.dk

Annonce

Skal kunstig intelligens svare patienter på e-mail?

Illustration: Creative Zoo/UGESKRIFT FOR LÆGER.

AI er bedre til at svare empatisk og endda også til at levere lægefaglig kvalitet i e-mailsvar til patienter. Det viser to amerikanske studier.
Men holder det også i en dansk sammenhæng?

Det har Ugeskrift for Læger undersøgt i en aktuel artikel af Antje Poulsen sammen med fire eksperter:

Psykolog Ingeborg Bonnevie, forfatter til bogen Empati i den sundhedsprofessionelle relation,  Anette Grønning, lektor i digital kommunikation ved Syddansk Universitet (SDU) med særlig viden om digital kommunikation mellem læge og patient, Anne Meiniche, journalist, patient i sundhedsvæsenet igennem mange år og en flittig stemme i debatten om patientindflydelse, og Bolette Friedrichsen, praktiserende læge i Hobro og formand for Dans Selskab for Almen Medicin.

LÆS ARTIKLEN HER