Sygeplejevidenskab.dk

Annonce

Filmen Kalak af Kim Leine

Filmen ‘Kalak’ er baseret på sygeplejersken Kim Leines selvbiografiske debutroman fra 2007.

Historien handler om Kim, der vokser op i en religiøs familie i en norsk bygd og som 17-årig tager til Danmark for at bo hos sin far, der forgriber sig seksuelt på ham.

År senere er Kim uddannet som sygeplejerske, og han tager sammen med sin kæreste til Grønland for at arbejde. Men da kærligheden falder fra hinanden, begiver Kim sig ud i det grønlandske natteliv, hvor et liv af kvinder og stoffer venter.

‘Kalak’ er instrueret af Isabella Eklöf, der også stod bag den Bodil-vindende ‘Holiday. Filmen har fået international anerkendelse – bl.a. på den anerkendte San Sebastian Filmfestival, hvor Eklöf vandt en særlig Jury-pris. Filmen er baseret på Kim Leines bog af samme navn.

Filmen havde premiere den 7. marts og kan ses i biografer over hele landet.