Sygeplejevidenskab.dk

Annonce

Kan man tænke sig rask? 

Journalist og fakta- og dokumentarchef på TV2, Thomas Breinholt, har undersøgt videnskabens syn på forbindelsen mellem sindet og kroppen. Han kommer bl.a. ind på placeboens effekter og nocebo, som kan gøre os syge.   

Thomas Breinholt har i mange TV-dokumentarserier kredset om sygdomme, sundhed og tilsyneladende mirakuløse helbredelser. I sit foredrag fremlægger han videnskabens svar på, hvad der foregår i forbindelsen mellem sindet og kroppen.  

Han har rejst verden rundt og interviewet mere end 40 fremtrædende forskere, ligesom han har fordybet sig i videnskabelige artikler og studier for at se, hvad vi egentlig kan vide med nogenlunde sikkerhed. 

Spørgsmål og svar   

Hvad sker der, når folk får en placebo-pille og pludselig ikke længere har ondt? Hvad er årsagen til, at vores hjerte-kar-system tager skade af konfliktfyldte ægteskaber? Hvorfor er ensomhed dræbende? Hvor meget betyder barndomstraumer og vores plads i samfundshierarkiet for udvikling af sygdom? Og hvorfor overlever vi længere med kræft, når vi er gifte? 

Det er bare nogle af de spørgsmål, som Thomas Breinholt giver svar på i sit foredrag. Derudover præsenterer han forskningens opskrift på, hvad vi selv kan gøre for at aktivere de selvhelbredende kræfter inden i os.

Om Thomas Breinholt 

Thomas Breinholt har oprindeligt en biologisk og naturvidenskabelig uddannelse som agronom og er i dag journalist og fakta- og dokumentarchef med ansvar for de over 60 dokumentarer, der årligt sendes på TV2. Derudover har Thomas Breinholt været vært og tilrettelægger på flere populære TV-programmer, bl.a. Åndernes Magt, rejseserien På kanten af verden, DR2-videnskabsserierne Fedt, fup og flæskesteg, Kærlighedens laboratorium og Sjæl og Videnskab og senest TV2-serien ”Kan Man Tænke Sig Rask”. 

Køb billet her