Sygeplejevidenskab.dk

Annonce

WEBINAR: Noget I bør vide -om udtrapning af psykofarmaka

Sygeplejevidenskab.dk arrangerer webinar i samarbejde med forfatteren, psykolog og ph.d. i psykiatri Anders Sørensen, som er bogaktuel med:

’Noget I bør vide – om udtrapning af psykofarmaka som netop er blevet anmeldt på Sygeplejevidenskab: Læs boganmeldelsen her

At trappe ud af psykofarmaka er ofte en svær og krævende proces. Det gælder antidepressiva, antipsykotika, benzodiazepiner og ‘stemningsstabiliserende midler’.

Selve udtrapningen har vist sig at være en hel videnskab for sig, og mange udtrapninger går galt, fordi de foregår for hurtigt – eller fordi man ikke får sat de rette strategier i stedet for medicinen i takt med, at medicinsløret letter.

Hvordan ser en korrekt og langsom udtrapning af psykofarmaka ud, og hvad kan man sætte i stedet for medicinen?

Bliv opdateret på nyeste viden om disse 2 spørgsmål i selskab med oplægsholder Anders Sørensen og Sygeplejefaglig chefredaktør Maj Siercke som er moderator på webinaret.  

Webinaret tager udgangspunkt i bogen.

1: Bogens oprindelse og historie
2: Hvordan virker psykofarmaka?
3: Er psykiske lidelser sygdomme i hjernen?
4: Tilvænning, abstinenser, og hvordan de håndteres
5: Dosisreduktioner og udtrapning i praksis
6: Psykologisk afhængighed
7: Nærtstående
8: At vågne op til sig selv og sit følelsesmæssige kompas
9: Tankemylder uden medicin

Vi skal se på, hvad der sker i hjernen, når man trapper ned i medicinen; hvordan en korrekt og langsom nok udtrapning ser ud i praksis; hvordan man genkender abstinenserne, skelner dem fra tilbagefald og håndterer dem, mens de står på; hvordan psykofarmaka egentlig virker; hvad man kan sætte i stedet for medicinen i forskellige situationer; om forskellige psykiske lidelser er sygdomme i hjernen (og hvis ikke, hvad det så er); og endelig, hvordan man kan håndtere tankemylder, svære følelser, angst og traumer uden medicin som strategi, men via sin egen psyke. Der vil være konkrete øvelser og redskaber fra scenen, som kan bruges ved de tilstande, der diagnosticeres som fx angst, depression, stress, OCD, PTSD, skizofreni og psykoser.

Anders Sørensen, psykolog og forsker med Ph.d. i psykiatri har specialiseret sig i at hjælpe mennesker ud af psykofarmaka med alt hvad det kan indebære af abstinenser, små og bittesmå dosisreduktioner, tilbagevendende følelsesliv og tankeaktivitet, angst, eksistentielle kriser og ikke mindst psykoterapeutisk behandling af det, medicinen måske kun symptombehandlede.
Anders er certificeret metakognitiv terapeut ved MCT-Instituttet og er særligt optaget af, hvordan man kan kombinere den metakognitive tilgang med traumebaserede tilgange.
Anders er bestyrelsesmedlem i Dansk Psykolog Forening Kreds København, i Dansk Selskab for Psykosocial Rehabilitering, i The Withdrawal Project v. Inner Compass Initiative, og er medlem af the International Institute for Psychiatric Drug Withdrawal.

Maj Siercke er sygeplejefaglig chefredaktør, ph.d. og stifter af vidensportalen Sygeplejevidenskab.dk -Fag, Disciplin & Fagkundskab.  Læs mere om Maj Siercke her

Praktisk info
Webinaret foregår online via Microsoft Teams.
Mandag d. 17. juni kl. 16.00-18.30 
Pris: 150 kr. 
En time før webinaret  starter, fremsendes link via mail. 

KØB BILLET HER